Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csepűrágók, kitántorgók, emigr
  2010-02-12 20:36:18, péntek
 
  Csepűrágók, kitántorgók, emigránsok
2010. február 12. 15:31:46

,,El lehet menni Magyarországról. Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen. Tessék!" - kapacitálta az ország lakosait 2006-ban a Táncos Kedvű. Hallgattak rá. Tavaly 1614 orvos és egészségügyi dolgozó kért külföldi munkavállaláshoz hatósági bizonyítványt. Megunták a hazai cirkuszt, nem voltak kíváncsiak holmi csepűrágók újabb tánclépéseire.

Az előadás kudarcba fúlt, lábával szavazott a közönség. A nézőtér üres széksorokkal ásít, valami libás mutatvánnyal szerencsétlenkedik a homályos színpadon egy öltönyös alak, aki azt hitte, jópofa, hogy motorral érkezik a deszkákra, menedzsernek öltözve. A liba a produkció végén megfullad. A zsinórpadlásról mindeközben szabályos időközönként leeresztenek egy Pinocchio-arcú figurát, aki vádló mozdulatokkal mutogat az öltönyösre, ám amikor az őfelé tesz néhány lépést, komikus ügyetlenséggel kirohan a színpadról és felgyújt egy halom búzát.

Várható volt, hogy távozik a közönség, egyenesen elküldték őket innen. Nézzük az egészségügyet: Csókay Andrástól, a nemzetközi hírű idegsebésztől tudhattuk meg a Magyar Nemzetben, hogy van olyan fővárosi kórház, melyből egy év alatt nyolc aneszteziológusorvos külföldre távozott. Három kezdő rezidens jött a helyükre. 60-80 ezer forintból élni, gyermeket nevelni, egzisztenciát teremteni... Olyan emberek számára ajánlják egyetlen alternatívaként ezt az életpályamodellt, akik először emelik magasba az újszülöttet, és akik utoljára lefogják a haldokló szemét. Nem, egyáltalán nem csupán arról van itt szó, hogy csak a 2009-es esztendőben, mint azt a hírekben olvashattuk, ,,1614 orvos és egészségügyi dolgozó kért hatósági bizonyítványt okleveleiről azért, hogy külföldön dolgozhasson: 887 orvos, 419 ápoló, 158 fogorvos, 37 gyógyszerész, 7 szülésznő és 106 egyéb egészségügyi dolgozó".

Nem csak arról beszélünk, hogy ez a derék pártkatona és cirkuszigazgató, aki alkalmi miniszterelnökként a magyar történelemben egyedülálló módon elzavarta az ország népét a saját hazájából, társaival miképpen vitte történelmi mélységű szakadékba az Európai Unióhoz való csatlakozás előtt még stabil gazdasággal rendelkező, a belépésre várók közül tán a legjobb perspektívákkal rendelkező országot.

Nem, itt többről van szó. Arról, hogy e hazában, az egyetlen földön, ahol ,,nevemet/hibátlanul irják fölébem,/ha eltemet, ki eltemet", úgy jönnek világra az újszülöttek, s úgy zárja le a haldokló a szemét, hogy lassan nem lesz, aki először kézbe vegye a kisdedeket, s aki a végtisztességet megadja az itt élők számára.

Mert elmennek, akik havi 60-80 ezer forintért - havi minimum 60 ezer forintos rezsiköltségek mellett - ezt a munkát, de ennél többet, ezt a hivatást elvállalták. Ha valaki jön egyáltalán helyettük, már nem a mi nyelvünket beszéli.

Ezt sem szerette ugyanis a Táncos Kedvű. Internacionalista szíve a furcsa maskarában egyedi irányultságukkal tüntető urak és hölgyek soraiban nagyobb hévvel dobogott, mint valaha is a határon kívül élő többmilliós magyar nemzetrész általa nem igazán látogatott közegében.

Nem szerette őket, sőt tevőlegesen részt vett az ellenük - történelmünk abszurd mélypontját jelentő, szintén egyedülálló módon - folytatott kirekesztő kampányban.

Ők pedig, mint azt elmúlt esztendők egyik legszívszorítóbb, tankönyvekbe kínálkozó versében Dobszay Károly is leírja, úgy válaszoltak nekünk: ,,Ne féljetek, nem megyünk haza".

Nem ,,jönnek haza" Kolozsvárról, de elköltöznek Székesfehérvárról és Debrecenből. A 35 feletti nők több mint fele még nem szült gyermeket, a népesség reprodukciós esélyei siralmasak. Alig van Európában vagy a régióban ország, amely ne fordította volna meg vagy legalább ne mérsékelte volna népességfogyását. S gyakorlatilag nincs rajtunk kívül állam, melynek kormányzata széttárt karokkal, a válságról valami értelmezhetetlen halandzsát motyogva tűrné nemzetgazdasága mutatóinak vészes süllyedését. Hova vezet ez?

Nem arról van szó, hogy - mint azt a kormányzó Magyar Szocialista Párt jogelődje, irdatlan vagyonának felhalmozója, hatalmi monopóliumának létrehozója tette - éppen nem tartják szögesdróttal lezárva a határokat a szabad világ irányába, s a magyar fiatalok, élve a lehetőséggel, elindulnak, hogy kipróbálják magukat, tökéletesítsék nyelvtudásukat. Nem, ezek a fiatalok menekülnek. Mint azt egy blogon olvasni lehetett, a Szociális és Munkaügyi minisztérium 2008-as adatai szerint 50-60 ezer ember dolgozik az Európai Unióban. Ám ha belegondolunk, hogy szinte mindenki rendelkezik személyes környezetében legalább egy ismerőssel, aki hosszabb ideje kint él, lehet, hogy százezeres tömegről beszélhetünk.

Közülük a fiatalabbak, ha nagy néha megkérdezi őket a kint dolgozókkal igen keveset foglalkozó magyar sajtó, jórészt az otthoni álláslehetőségek beszűkültségével, a helyzet kilátástalanságával magyarázzák, hogy miért vannak kint. Jóval kevesebben beszélnek arról, hogy csak egy kis pénzt és tapasztalatot szerezni mentek ki. Némi bizakodásra csupán az ad okot, hogy igen sokan szeretnének hazatérni, s csak kevesen tekintik véglegesnek kinntartózkodásukat.

A legtöbb, főleg fiatal és jól képzett magyar Londonban bukkan fel: a speciális igények miatt van magyar fodrász, orvos is. Hasonló mini magyar világ állt össze New Yorkban a nagy kivándorlások idején, hogy aztán nyomtalanul felszívja őket egy-két generáción belül a nagy olvasztótégely. A tartósan kint dolgozók egyszerűen eltűnnek a hazai struktúrákból: a komoly költségeken taníttatott diák munkavállalóként nem itthon adózik, s nem a hazájában járul hozzá befizetéseivel a nagy ellátórendszerek működéséhez (siessünk megjegyezni, nem az ő bűnük, nem ők üldözték el önmagukat), a jól képzett szakember nem itthon emeli a munkaerő színvonalát, fizetését sem itt költi el. Sunyi, fájdalmas kis veszteségek, mint mikor egy apró sebből egyfolytában szivárog a vér.

Lám, a tömegeket elzavaró Táncos Kedvű időközben a színfalak mögé pördült, de az előadás folytatódik. Pocsék darab, tele ripacsokkal, tehetségtelen svindlerekkel: szánalmas bűvésszel, aki túl feltűnően próbál a kalapjába gyömöszölni egy egész közlekedési vállalatot, békaemberrel, aki a saját színvonalára rángatva a hátsója alá akarná gyűrni a közoktatást, kétbalkezes tűznyelővel, aki a nézők sorai közé hajigálja a tűzijátékot, majd kilövöldözi a pfujolók szemét. Porondmestereik azt rikoltozzák, bár az utóbbi időben már erre sem szoktak hivatkozni, hogy cirkuszuk ,,ejrópunjós", de inkább tűnik közönséges kóklerek gyanús csapatának.

Legyen már vége az előadásnak, kerüljön ismét minden a helyére! Mert ha végre felkapcsolja valaki a lámpákat, döbbenten nézhetünk széjjel, míg dörzsölgetjük a szemünket: Uram, Isten, micsoda kuplerájt hagytak itt nekünk ezek a csepűrágók.

Udvardy Zoltán jegyzete

Forrás: mno.hu


http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=65216
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: irányultságukkal, értelmezhetetlen, beszűkültségével, álláslehetőségek, életpályamodellt, népességfogyását, munkavállaláshoz, ellátórendszerek, munkavállalóként, legszívszorítóbb, porondmestereik, zsinórpadlásról, nemzetgazdasága, perspektívákkal, cirkuszigazgató, alternatívaként, végtisztességet, magyarországról, befizetéseivel, ügyetlenséggel, nyelvtudásukat, monopóliumának, tökéletesítsék, olvasztótégely, rezsiköltségek, svindlerekkel, környezetében, szögesdróttal, egzisztenciát, tánclépéseire, bizonyítványt, tapasztalatot, tehetségtelen, kivándorlások, egészségügyet, gyakorlatilag, ország lakosait, hazai cirkuszt, előadás kudarcba, nézőtér üres, homályos színpadon, öltönyös alak, produkció végén, zsinórpadlásról mindeközben, őfelé tesz, halom búzát, nemzetközi hírű, haldokló szemét, 2009-es esztendőben, hírekben olvashattuk, derék pártkatona, magyar történelemben, Táncos Kedvű, Csókay Andrástól, Magyar Nemzetben, Európai Unióhoz, Dobszay Károly, Magyar Szocialista Párt, Európai Unióban, Udvardy Zoltán,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pillangó  Volt egy...  György napra  A keserű igazság  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  A végzet az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Gárdonyi Géza - Április végén  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  A föld szépségéért  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az idő elsodorja létezésünk  Vannak arcok  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Jó éjt  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A Gömb  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Jó éjszakát  Szent György nap  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  A boldogság ült a világvégén  Maradék idő  Szent György nap 
Bejegyzés Címkék
ország lakosait, hazai cirkuszt, előadás kudarcba, nézőtér üres, homályos színpadon, öltönyös alak, produkció végén, zsinórpadlásról mindeközben, őfelé tesz, halom búzát, nemzetközi hírű, haldokló szemét, 2009-es esztendőben, hírekben olvashattuk, derék pártkatona, magyar történelemben, ország népét, saját hazájából, belépésre várók, legjobb perspektívákkal, egyetlen földön, végtisztességet megadja, hivatást elvállalták, furcsa maskarában, határon kívül, ellenük &#8211, népesség reprodukciós, régióban ország, válságról valami, kormányzó Magyar, szabad világ, magyar fiatalok, fiatalok menekülnek, blogon olvasni, kint dolgozókkal, otthoni álláslehetőségek, speciális igények, nagy kivándorlások, nagy olvasztótégely, tartósan kint, hazai struktúrákból, komoly költségeken, hazájában járul, nagy ellátórendszerek, munkaerő színvonalát, apró sebből, tömegeket elzavaró, színfalak mögé, előadás folytatódik, kalapjába gyömöszölni, egész közlekedési, saját színvonalára, nézők sorai, pfujolók szemét, utóbbi időben, irányultságukkal, értelmezhetetlen, beszűkültségével, álláslehetőségek, életpályamodellt, népességfogyását, munkavállaláshoz, ellátórendszerek, munkavállalóként, legszívszorítóbb, porondmestereik, zsinórpadlásról, nemzetgazdasága, perspektívákkal, cirkuszigazgató, alternatívaként, végtisztességet, magyarországról, befizetéseivel, ügyetlenséggel, nyelvtudásukat, monopóliumának, tökéletesítsék, olvasztótégely, rezsiköltségek, svindlerekkel, környezetében, szögesdróttal, egzisztenciát, tánclépéseire, bizonyítványt, tapasztalatot, tehetségtelen, kivándorlások, egészségügyet, gyakorlatilag, dörzsölgetjük, struktúrákból, idegsebésztől, történelemben, belegondolunk, mozdulatokkal, egyfolytában, színvonalára, mutatvánnyal, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.